تعیین مخاطب هدف می تواند یکی از چالش برانگیزترین جنبه های بازاریابی رسانه های اجتماعی باشد. اما هنگامی که ایده روشنی از مخاطبان خود داشته باشید، کمپین های مرتبط تری را با بازده بهتر اجرا خواهید کرد.
در اینجا یک راهنمای جامع در مورد اینکه مخاطب هدف چیست، و چگونه می توانید مخاطبان خود را از طریق رسانه های اجتماعی پیدا کنید و به آنها دسترسی پیدا کنید، آورده شده است.
مخاطب هدف چیست؟
به عبارت ساده تر، مخاطب هدف گروهی از افراد است که به احتمال زیاد به محصول یا خدمات شما علاقه مند هستند. و اعضای این گروه معمولاً ویژگی های مشترکی دارند.
بیایید به چند نمونه از مخاطبان هدف نگاه کنیم.
Canva، ابزار طراحی، دارای مخاطبانی از طراحان و علاقه مندان به طراحی است، این مخاطبان را می توان با نحوه استفاده از ابزار تقسیم بندی کرد.
به عنوان مثال، یکی از مخاطبان Canva معلمان هستند که ممکن است از این ابزار برای ایجاد کاربرگ، اینفوگرافیک یا پوستر استفاده کنند.
با ساختن کلاس خود نه فقط یک کلاس درس، بلکه یک خانه، اشتیاق خود را برای آموزش به اشتراک بگذارید. 🏠
هنگام ایجاد فرهنگ کلاسی مثبت و ارزشمند خود، پیشنهادات زیر را در نظر داشته باشید: https://t.co/ICmbCpUwOh
— Canva (@canva) 28 ژانویه 2021
یکی دیگر از گروههای مخاطب هدف اصلی Canva، بازاریابهای اجتماعی هستند که باید تصاویری جذاب برای رسانههای اجتماعی و کمپینهای دیجیتال برند خود ایجاد کنند.
چرا باید مخاطب هدف خود را مشخص کنید؟
چرا تعیین مخاطب هدف اینقدر مهم است؟ در زیر برخی از روش هایی که می توانید از بازاریابی برای مخاطبان هدف بهره مند شوید آورده شده است:
- شما می توانید بودجه تبلیغاتی خود را موثرتر خرج کنید.
- شما می دانید که بر روی کدام شبکه های اجتماعی تمرکز کنید.
- شما می توانید پیام هایی ایجاد کنید که واقعاً با مشتریان فعلی و بالقوه طنین انداز شود. این باعث می شود که ارتباط با آنها و کسب وفاداری آنها آسان تر شود.
اکنون که می دانید چرا باید مخاطب هدف خود را تعریف کنید، بیایید دریابیم که مخاطب هدف شما چه کسانی هستند.
با نگاهی دقیق تر به مخاطبان فعلی خود شروع کنید
برای درک مخاطبان هدف خود، با نگاهی دقیقتر به افرادی که قبلاً شما را دنبال میکنند یا از شما خرید میکنند، شروع کنید.
در اینجا چند سوال وجود دارد که در این مرحله به شما کمک می کند:
1. مخاطبان فعلی شما چه کسانی هستند؟
افرادی که شما را در رسانه های اجتماعی دنبال می کنند و با پست های شما تعامل می کنند نظارت کنید. چه کسی محتوای شما را دوست دارد، به اشتراک می گذارد و در مورد آن نظر می دهد؟ به دنبال ویژگی های مشترک مانند سن، مکان، زبان و علایق باشید.
سپس می توانید از این اطلاعات جمعیت شناختی برای هدف قرار دادن افراد مشابهی که هنوز برند شما را دنبال نمی کنند استفاده کنید.
2. آنها به دنبال چه نوع اطلاعاتی هستند و چرا؟
دانستن نوع اطلاعاتی که دنبال کنندگان شما به دنبال آن هستند و با آنها ارتباط برقرار می کنند به شما در درک مخاطبانتان کمک می کند. و نیازهای آنها و نحوه برخورد با آنها را در رسانه های اجتماعی شناسایی خواهید کرد.
مردم دلایل مختلفی برای دنبال کردن برندها در رسانه های اجتماعی خواهند داشت. و شما باید استراتژی محتوای رسانه های اجتماعی خود را بر این اساس تطبیق دهید.
چهار دلیل اصلی که چرا مصرف کنندگان می خواهند برندها از رسانه های اجتماعی برای کمک به ارتباط افراد با یکدیگر استفاده کنند عبارتند از:
- ارتباط با افراد همفکر (57%)
- با افراد متفاوت از آنها ملاقات کنید (52%)
- یادگیری مهارت های جدید (42%)
- ایجاد جامعه (36%)
3. برای این اطلاعات به کجا مراجعه می کنند؟
مخاطبان هدف شما بیشتر در کدام پلتفرم های رسانه اجتماعی حضور دارند؟ پاسخ به این سوال به شما کمک می کند تا بدانید تلاش های بازاریابی خود را کجا متمرکز کنید.
به عنوان مثال، راه اندازی یک کمپین توییتر منطقی نیست اگر اکثر مخاطبان هدف شما در اینستاگرام فعال باشند. درک اینکه مخاطبان هدف شما چه می خواهند و در کدام پلتفرم استراتژی محتوای شما را تعریف می کنند.
4. در مورد چه چیزی صحبت می کنند؟
مخاطبان هدف شما چه مواردی را دوست دارند و چه چیزهایی را دوست ندارند؟ آنها به دنبال چه چالش ها و چه راه حل هایی هستند؟ آنها در مورد برند یا محصولات شما چه می گویند؟ دانستن پاسخ این سوالات به شما کمک می کند تا بزرگترین نقاط درد و خواسته های آنها را درک کنید.
پلتفرمی مانند Sprout Social با ابزار گوش دادن به رسانههای اجتماعی، مکالمات آنلاین را آسان میکند. این ابزار مکالمات پیرامون برند شما را ردیابی می کند، ترجیحات مخاطبان هدف را بررسی می کند، موضوعات پرطرفدار و موارد دیگر را شناسایی می کند.

5. به چه کسانی اعتماد دارند؟
اعتماد هنگام ایجاد روابط با فالوورهای شما مهم است.
به عادات اجتماعی خود فکر کنید: آیا به برندی آنلاین اعتماد دارید؟ آیا نظرات آنلاین سایر مشتریان بر تصمیمات خرید شما تأثیر می گذارد؟
همچنین باید به این فکر کنید که چگونه کسب و کار شما با شهرت خود برخورد می کند. آیا به همه پیامهای ورودی یا اشارههای اجتماعی پاسخ میدهید؟ پاسخگو بودن برای ایجاد اعتماد، حفظ مشتریان و جذب دنبال کنندگان جدید مهم است.
مزایای کلیدی محصولات یا خدمات خود را تعریف کنید
اکنون که مخاطبان خود را درک کرده اید، می توانید توضیح دهید که چگونه محصولات یا خدمات شما مشکلات آنها را حل می کند. کسب و کار شما چه ارزشی ارائه می دهد؟ به این فکر کنید که چگونه نقاط درد آنها با مزایای کلیدی شما مطابقت دارد، و می توانید موقعیت کسب و کار خود را به گونه ای قرار دهید که با مخاطب هدف شما طنین انداز شود.
مسابقه را بررسی کنید
برای تعریف درست و دستیابی به مخاطب هدف خود، همچنین باید تحقیقات بازار در مورد آنچه رقبا انجام می دهد انجام دهید. سوالاتی مانند:
- رقبای شما چه نوع افرادی را هدف قرار می دهند؟
- آنها چگونه به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا می کنند؟
- چه کار درستی انجام می دهند؟
- چه چیزی از استراتژی آنها کم است؟
- آنها در بازاریابی خود بر چه مزایای کلیدی تاکید دارند؟
- چند وقت یکبار پست می گذارند؟
- به نظر می رسد کدام فرمت های محتوا برای آنها بهتر عمل می کند؟
- از چه لحنی استفاده می کنند؟
هنگامی که رقبای خود را درک کردید، می توانید مزیت های رقابتی کلیدی خود را شناسایی کنید. به عنوان مثال، یکی از بزرگترین مزیت های رقابتی American Express برنامه وفاداری آن برای مشتریان است. و برای ارتقای این نقطه فروش منحصر به فرد، این شرکت از Amex Ambassadors برای استراتژی محتوای رسانه های اجتماعی خود استفاده می کند.

برای مخاطبان هدف رسانه های اجتماعی خود محتوا ایجاد کنید
اکنون که این همه بینش در مورد مخاطبان هدف خود دارید، زمان آن رسیده است که تولید محتوا را شروع کنید.
در اینجا چند بهترین روش برای راهنمایی شما آورده شده است:
- تست A/B را امتحان کنید عناصر مختلف محتوا، قالب ها، زمان بندی و موارد دیگر. سپس می توانید استراتژی محتوای خود را بر اساس انواع پست هایی که مخاطبان هدف شما تمایل دارند با آنها درگیر شوند، تنظیم کنید. نظارت کنید که چه نوع زیرنویس هایی را دوست دارند و کدام زمان برای درگیر کردن آنها بهتر عمل می کند.
- به یاد داشته باشید به برای مراحل مختلف قیف بازاریابی محتوا ایجاد کنید. برای مثال، محتوای سرگرم کننده ممکن است برای جلب توجه در مرحله آگاهی عالی باشد. اما برای اعضای مخاطب هدف شما در مرحله بررسی، قطعات آموزنده و آموزنده بهتر کار می کنند.
- با تحقیقات مخاطبان خود مستقیم تر رفتار کنید. به جای فرض یا استفاده از تجزیه و تحلیل به تنهایی، با قرار دادن این بینش ها در زمینه، فکر کنید که دنبال کنندگان شما واقعاً چه فکر می کنند. نظرسنجی انجام دهید و از آنها سوال بپرسید تا بتوانید آنها را بهتر درگیر کنید. و پرسونای مشتری ایجاد کنید تا اطمینان حاصل کنید که محتوای شما برای همه اعضای مخاطب هدف شما بسیار مرتبط است.
برای ارتباط با مخاطب هدف خود آماده اید؟
اکنون که به دانشی برای شناسایی و تعامل با مخاطبان هدف خود مجهز شده اید، می توانید یک استراتژی برای ارتباط با آنها ایجاد کنید. برای برداشتن آن یک قدم جلوتر، از کاربرگ رایگان ما در مورد نحوه ایجاد ارتباطات معتبر با مخاطبان خود استفاده کنید.