شبکه های اجتماعی

محققان IIT Madras در حال توسعه فناوری استفاده از زباله های شالیزار برای تولید ابرخازن هستند

محققان IIT Madras در حال توسعه فناوری استفاده از زباله های شالیزار برای تولید ابرخازن هستند

موسسه فناوری هند مدرس (IIT مدرس) محققان قصد دارند یک فناوری سازگار با محیط زیست برای چرخش زباله های شالیزار برای تولید مواد خام برای کاربردهای صنعتی توسعه دهند. این فناوری منبع درآمد اضافی را برای کشاورزان فراهم می کند زیرا زباله های شالی را می توان برای تولید دستگاه های انرژی مورد استفاده صنعت استفاده کرد. این رویکرد می تواند سهمی کلیدی در کاهش سوزاندن کلش و سوزاندن سایر زباله های مزرعه در شمال هند داشته باشد.

محققان با کار خود با ضایعات آلی، مخصوصا زباله های آشپزخانه، یک “هم افزایی انرژی مزرعه” جدید برای توسعه کربن فعال قابل استفاده، یک جزء کلیدی در ساخت ابرخازن ها، تقویت می کنند. ابرخازن‌های ساخته شده از کربن فعال تولید شده از زباله‌های برنج، مزایای زیادی برای مصرف‌کنندگان در بخش‌های الکترونیک، انرژی و کشاورزی دارند و می‌توانند به توسعه خوداتکایی در زمینه ابرخازن‌ها کمک کنند.

خوداتکایی در مورد ابرخازن‌ها و فناوری ذخیره‌سازی انرژی مبتنی بر ابرخازن افزایش خواهد یافت تولید IP و اشتغال در داخل کشور در حال حاضر، کوانتوم محض ضایعات شلتوک تولید شده 760 لک متریک تن در سال در هند است. کشاورزان سوزاندن کاه را کم‌هزینه‌ترین و کارآمدترین جایگزین برای دم کردن کاه در خاک می‌دانند. این منجر به آلودگی قابل توجه و یک مشکل زیست محیطی شدید می شود. علاوه بر این، سوزاندن استفاده بالقوه از زیست توده را کاهش می دهد. زیان تخمینی تنها برای هند تقریباً 92600 روپیه است که با این رویکرد مدیریت زباله مزرعه مرتبط است.

ساخت ابرخازن های سبز
محققان IIT Madras قبلاً تبدیل زباله های زیستی به زیست توده (مانند زباله های گیاهی) به کربن فعال را نشان داده اند و از آن برای ساخت مواد الکترود ابرخازن استفاده کرده اند. همین فناوری را می توان برای اعتبار بخشیدن به زباله های شالیزار برای تولید کربن فعال تطبیق داد. برنامه آینده استفاده از رویکردی است که برای تولید کربن فعال و کشف مقیاس های تولید دنبال می شود.

این پروژه به سرپرستی دکتر تیجو توماس، دانشیار، گروه متالورژی و مواد، IIT مدرس. این موسسه به دنبال شرکای CSR برای کمک به توسعه پروژه و سود کل کشور است.

دکتر توماس در توضیح مزایای کلیدی این فناوری گفت: «راه حلی که ما در حال شناسایی آن هستیم، یک فرآیند کاملاً تعریف شده است. این امکان تبدیل ضایعات شلتوک کشور به مواد کربن استاندارد تجاری و استفاده از کربن فعال برای ساخت ابرخازن‌هایی را فراهم می‌کند که مطابق با استاندارد بازار باشند (به عنوان مثال، ~4 Wh kg-1 برای ابرخازن‌های با برد <5 V). این ماده در قالب یک دستگاه ذخیره انرژی هیبریدی مناسب مبتنی بر ابرخازن اجرا خواهد شد.

کربن فعال نه تنها برای بخش انرژی بلکه برای تصفیه آب و بخش های دارویی و تولید بیوچار مفید است. دستگاه هایی که در IIT Madras ساخته می شوند برای بخش انرژی و همچنین برای بخش تحرک مفید هستند. به عنوان مثال، وسایل نقلیه الکتریکی می توانند از استفاده از ابرخازن های ساخته شده در آزمایشگاه در محوطه دانشگاه بهره مند شوند.

فیس بوکتوییترلینکدین


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا