شبکه های اجتماعی

چین در نظر دارد 500 میلیون دلار کابل اینترنت زیردریایی را برای رقابت با پروژه تحت حمایت ایالات متحده برنامه ریزی کند

چین در نظر دارد 500 میلیون دلار کابل اینترنت زیردریایی را برای رقابت با پروژه تحت حمایت ایالات متحده برنامه ریزی کند

چهار نفر درگیر گفتند که China Telecom و China Mobile پس از برنده شدن قرارداد SubCom در سال گذشته از پروژه خارج شدند و به همراه China Unicom برنامه ریزی کابل EMA را آغاز کردند.

چهار نفر در این معامله به رویترز گفتند که شرکت‌های مخابراتی دولتی چین در حال توسعه یک شبکه کابلی اینترنتی فیبر نوری 500 میلیون دلاری هستند که آسیا، خاورمیانه و اروپا را به رقیب پروژه مشابه تحت حمایت ایالات متحده متصل می‌کند. این طرح نشانه این است که تشدید جنگ فناوری بین پکن و واشنگتن خطر پاره شدن تار و پود اینترنت را به همراه دارد.

چینسه حامل اصلی – مخابرات چینشرکت ارتباطات (China Telecom)، China Mobile Limited و China United Network Communications Group Co Ltd(چین Unicom) – به گفته چهار نفری که اطلاع مستقیم از این طرح دارند، در حال ترسیم یکی از پیشرفته ترین و گسترده ترین شبکه های کابلی زیردریایی جهان هستند.

معروف به EMA (اروپا-خاورمیانه-آسیا)، کابل پیشنهادی هنگ کنگ را به استان جزیره ای هاینان چین وصل می کند، قبل از اینکه راه خود را به سنگاپور، پاکستان، عربستان سعودی، مصر و فرانسه برساند. آنها خواستند نامشان فاش نشود زیرا اجازه نداشتند در مورد اسرار تجاری احتمالی صحبت کنند.

به گفته مردم، این کابل که برای تکمیل آن تقریباً 500 میلیون دلار هزینه دارد، توسط شرکت فناوری HMN چین، یک شرکت کابلی در حال رشد سریع که شرکت قبلی آن متعلق به غول مخابراتی چینی Huawei Technologies Co Ltd بود، تولید و نصب خواهد شد.

آنها گفتند فناوری HMNکه اکثریت آن متعلق به شرکت Hengtong Optic-Electric Ltd در فهرست شانگهای است، برای ساخت کابل از دولت چین یارانه دریافت خواهد کرد.

China Mobile، China Telecom، China Unicom، HMN Tech، Hengtong و وزارت خارجه چین به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

اخبار مربوط به کابل برنامه ریزی شده در پی گزارش ماه گذشته رویترز منتشر شد که نشان داد چگونه دولت ایالات متحده که نگران استراق سمع داده های اینترنتی توسط پکن است، طی چهار سال گذشته با موفقیت تعدادی از پروژه های کابلی زیردریایی چین را در خارج از کشور خنثی کرده است. واشنگتن همچنین مجوزهای کابل‌های زیردریایی خصوصی برنامه‌ریزی‌شده را که می‌توانست ایالات متحده را با قلمرو چینی هنگ کنگ مرتبط کند، مسدود کرده است، از جمله پروژه‌هایی که توسط Google LLC، Meta Platforms، Inc و Amazon.com Inc هدایت می‌شوند.

کابل های زیر دریا بیش از 95 درصد از کل ترافیک اینترنت بین المللی را حمل می کنند. این کانال‌های پرسرعت برای دهه‌ها متعلق به گروه‌هایی از شرکت‌های مخابراتی و فناوری بوده است که منابع خود را برای ایجاد این شبکه‌های وسیع جمع می‌کنند تا داده‌ها بتوانند به طور یکپارچه در سراسر جهان حرکت کنند.

اما این کابل ها که در برابر جاسوسی و خرابکاری آسیب پذیر هستند، به سلاح نفوذ در رقابت فزاینده بین ایالات متحده و چین تبدیل شده اند. ابرقدرت ها در حال مبارزه برای تسلط بر فناوری های پیشرفته ای هستند که می تواند برتری اقتصادی و نظامی را در دهه های آینده تعیین کند.

پروژه EMA به رهبری چین قرار است مستقیماً با کابل دیگری که در حال حاضر توسط شرکت آمریکایی SubCom LLC در حال ساخت است، به نام SeaMeWe-6 (آسیای جنوب شرقی-خاورمیانه-غربی اروپا-6) رقابت کند، که همچنین سنگاپور را از طریق پاکستان به فرانسه متصل می کند. عربستان سعودی، مصر، و نیم دوجین کشور دیگر در طول مسیر.

کنسرسیوم کابل SeaMeWe-6 – که در ابتدا شامل China Mobile، China Telecom، China Unicom و اپراتورهای مخابراتی از چندین کشور دیگر بود – در ابتدا HMN Tech را برای ساخت این کابل انتخاب کرد. اما رویترز در ماه مارس گزارش داد که یک کمپین فشار موفق دولت ایالات متحده این قرارداد را سال گذشته به ساب کام تغییر داد.

حمله رعد اسا ایالات متحده شامل اعطای میلیون ها دلار کمک هزینه آموزشی به شرکت های مخابراتی خارجی در ازای انتخاب SubCom به جای HMN Tech بود. وزارت بازرگانی ایالات متحده همچنین در دسامبر 2021 تحریم هایی را علیه HMN Tech اعمال کرد و مدعی شد که این شرکت قصد دارد فناوری آمریکایی را برای کمک به مدرن سازی ارتش آزادیبخش خلق چین به دست آورد. این اقدام با غیرممکن ساختن فروش پهنای باند به شرکت‌های فناوری ایالات متحده، که معمولاً بزرگ‌ترین مشتریان آنها هستند، قابلیت اجرای پروژه را تضعیف کرد.

چهار نفر درگیر گفتند که China Telecom و China Mobile پس از برنده شدن قرارداد SubCom در سال گذشته از پروژه خارج شدند و به همراه China Unicom برنامه ریزی کابل EMA را آغاز کردند. به گفته مردم، سه شرکت دولتی مخابراتی چینی انتظار می رود بیش از نیمی از شبکه جدید را در اختیار داشته باشند، اما آنها همچنین با شرکای خارجی معامله می کنند.

شرکت های مخابراتی چینی در سال جاری یادداشت تفاهم جداگانه ای با چهار شرکت مخابراتی امضا کردند: شرکت Orange SA فرانسه، شرکت مخابرات پاکستان (PTCL)، مخابرات مصر و زین عربستان سعودی، واحدی از شرکت کویتی شرکت مخابرات سیار KSCP.

شرکت‌های چینی همچنین با Singapore Telecommunications Limited، یک شرکت تحت کنترل دولتی که معمولاً به عنوان Singtel شناخته می‌شود، مذاکره کرده‌اند، در حالی که سایر کشورهای آسیا، آفریقا و خاورمیانه نیز برای پیوستن به کنسرسیوم در حال نزدیک شدن هستند.

نارنجی از اظهار نظر خودداری کرد. Singtel، PTCL، Telecom Egypt و Zain به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

شرکت کابل آمریکایی SubCom از اظهار نظر در مورد کابل رقیب خودداری کرد. وزارت دادگستری، که بر یک کارگروه بین سازمانی برای محافظت از شبکه های مخابراتی ایالات متحده در برابر جاسوسی و حملات سایبری نظارت می کند، از اظهار نظر در مورد کابل EMA خودداری کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که ایالات متحده از اینترنت رایگان، باز و امن حمایت می کند. این سخنگو بدون اشاره به HMN Tech یا چین گفت: کشورها باید امنیت و حریم خصوصی را با “کنار گذاشتن کامل فروشندگان غیرقابل اعتماد” از شبکه های بی سیم، کابل های زمینی و زیر دریا، ماهواره ها، خدمات ابری و مراکز داده در اولویت قرار دهند. وزارت امور خارجه به سؤالاتی در مورد اینکه آیا کمپینی را برای متقاعد کردن مخابرات خارجی برای شرکت نکردن در پروژه کابل EMA راه اندازی خواهد کرد، پاسخ نداد.

تقسیم دنیا
پروژه‌های بزرگ کابلی زیر دریا معمولاً حداقل سه سال طول می‌کشد تا از زمان تصور تا تحویل حرکت کنند. شرکت های چینی امیدوارند تا پایان سال قراردادها را نهایی کنند و کابل EMA را تا پایان سال 2025 به صورت آنلاین در اختیار داشته باشند.

یکی از افراد دخیل در این قرارداد به رویترز گفت: این کابل دستاوردهای استراتژیک چین را در کشمکش با ایالات متحده به همراه خواهد داشت.

اولا، این یک ارتباط جدید فوق سریع بین هنگ کنگ، چین و بسیاری از نقاط جهان ایجاد می کند، چیزی که واشنگتن می خواهد از آن اجتناب کند. ثانیاً، به اپراتورهای مخابراتی تحت حمایت دولت چین دسترسی و محافظت بیشتری در صورت حذف آنها از کابل های مورد حمایت ایالات متحده در آینده می دهد.

یکی از مدیران مخابراتی که روی این معامله کار می کند، گفت: «مثل اینکه هر طرف خود را به پهنای باند مسلح می کند.

چهار نفر درگیر در این پروژه گفتند که ساخت کابل های موازی با حمایت آمریکا و چین بین آسیا و اروپا بی سابقه است. دو تحلیلگر امنیتی به رویترز گفتند که این نشانه اولیه این است که زیرساخت های اینترنت جهانی، از جمله کابل ها، مراکز داده و شبکه های تلفن همراه، ممکن است در دهه آینده تقسیم شوند.

کشورها همچنین می توانند مجبور شوند بین استفاده از تجهیزات اینترنتی مورد تایید چین یا شبکه های مورد حمایت ایالات متحده، تقویت تقسیمات در سراسر جهان و ساخت ابزارهایی که اقتصاد جهانی را تقویت می کنند، مانند بانکداری آنلاین و سیستم های ماهواره ای موقعیت یابی جهانی، یکی را انتخاب کنند که کندتر و کمتر قابل اعتماد باشد. تیموتی هیث، محقق دفاعی در شرکت RAND، یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده.

هیث به رویترز گفت: «به نظر می رسد که ما در مسیری هستیم که در آن اینترنت تحت رهبری ایالات متحده و اکوسیستم اینترنتی تحت رهبری چین وجود خواهد داشت. هرچه ایالات متحده و چین در حوزه فناوری اطلاعات از یکدیگر جدا شوند، انجام تجارت جهانی و وظایف اساسی دشوارتر می شود.

آنتونیا حمیدی، تحلیلگر مؤسسه مطالعات چین مرکاتور مستقر در برلین، گفت که اینترنت بسیار خوب کار می کند زیرا مهم نیست که داده ها به کجا سفر کنند، می تواند در طول زمان خواندن این کلمه در مسیرهای مختلف فشرده شود.

حمیدی گفت: اگر داده‌ها باید مسیرهایی را دنبال کنند که در واشنگتن و پکن تایید شده است، دستکاری و جاسوسی برای ایالات متحده و چین آسان‌تر خواهد شد. کاربران اینترنت با کاهش خدمات مواجه خواهند شد. و تعامل یا تجارت با مردم در سراسر جهان دشوارتر خواهد شد.

حمیدی گفت: «بعد ناگهان کل بافت اینترنت آنطور که در نظر گرفته شده بود کار نمی‌کند.

نبرد تک به تک بر سر سخت افزار اینترنت منعکس کننده درگیری است که بر سر برنامه های رسانه های اجتماعی و موتورهای جستجو ایجاد شده توسط شرکت های آمریکایی و چینی رخ می دهد.

ایالات متحده و متحدانش استفاده از اپلیکیشن ویدیوی کوتاه متعلق به چین، TikTok را در دستگاه های دولتی به دلیل نگرانی های امنیت ملی ممنوع کرده اند. کشورهای متعددی نسبت به دسترسی دولت چین به داده هایی که TikTok از کاربران خود در سراسر جهان جمع آوری می کند، نگرانی ایجاد کرده اند.

در همین حال، چین قبلاً وب‌سایت‌هایی را که شهروندانش می‌توانند ببینند محدود کرده و برنامه‌ها و شبکه‌های بسیاری از غول‌های فناوری غربی از جمله گوگل، یوتیوب، فیس‌بوک و توییتر را مسدود می‌کند.

فیس بوکتوییترلینکدین


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا