آمارهای برتر امنیت سایبری که باید در سال 2023 بدانید
امنیت سایبری یک چشم انداز همیشه در حال تحول است که برای همگام شدن با تهدیدات روزافزون نیازمند هوشیاری و سازگاری مداوم است. با ادامه پیشرفت فناوری، ابزارها و تاکتیکهای مورد استفاده هکرها و مجرمان سایبری برای سوء استفاده از آسیبپذیریها در شبکهها و سیستمها نیز ادامه مییابد. با آغاز سال 2023، به روز ماندن با آخرین آمارهای امنیت سایبری برای آگاهی از خطرات و اجرای اقدامات لازم برای حفاظت از دارایی های سازمان بسیار مهم است. در اینجا برترین آمار امنیت سایبری در سال 2023 وجود دارد.
پیش بینی می شود هزینه جهانی جرایم سایبری تا سال 2025 به 10.5 تریلیون دلار برسد.
بر اساس گزارش اخیر Cybersecurity Ventures، انتظار می رود هزینه جهانی جرایم سایبری تا سال 2025 به رقم خیره کننده 10.5 تریلیون دلار برسد. این رقم شامل هزینه آسیب و تخریب داده ها، پول سرقت شده، بهره وری از دست رفته و سرقت مالکیت معنوی است. این گزارش همچنین پیشبینی میکند که هزینههای امنیت سایبری تا سال 2023 به 1 تریلیون دلار خواهد رسید که افزایش قابلتوجهی از 145 میلیارد دلار تخمین زده شده در سال 2020 است.
حملات باج افزار به طور فزاینده ای رایج می شوند.
حملات باج افزار شامل رمزگذاری داده های قربانی و درخواست پرداخت در ازای کلید رمزگشایی است. این نوع حملات در سالهای اخیر با افزایش 62 درصدی حملات در سال 2021 نسبت به سال 2020 به طور فزایندهای رایج شدهاند. انتظار میرود این روند در سال 2023 ادامه یابد و کارشناسان پیشبینی میکنند که باجافزارها همچنان یک تهدید بزرگ برای سازمانها در هر اندازه باشد.
تهدیدات داخلی یک نگرانی قابل توجه است.
تهدیدهای داخلی به خطرات امنیتی ناشی از کارمندان، پیمانکاران یا شرکا در یک سازمان اشاره دارد. این تهدیدها می تواند از اشتباهات تصادفی تا خرابکاری عمدی متغیر باشد. بر اساس مطالعه اخیر موسسه Ponemon، تهدیدات داخلی مهمترین نگرانی برای 70 درصد از سازمان ها هستند. علاوه بر این، 60 درصد از پاسخ دهندگان گزارش دادند که تهدیدات داخلی در 12 ماه گذشته افزایش یافته است.
امنیت ابری اولویت اصلی است.
با افزایش پذیرش رایانش ابری، امنیت داده های مبتنی بر ابر به اولویت اصلی سازمان ها تبدیل شده است. طبق گزارش اخیر McAfee، 99٪ سازمان ها از نوعی خدمات ابری استفاده می کنند و 83٪ داده های حساس را در فضای ابری ذخیره می کنند. با این حال، تنها 35٪ از سازمان ها از رمزگذاری برای محافظت از آن داده ها استفاده می کنند. همانطور که استفاده از ابر همچنان در حال رشد است، ضروری است که سازمان ها اقدامات امنیتی قوی را برای محافظت از داده های خود اجرا کنند.
هوش مصنوعی (AI) هم تهدید و هم راه حل است.
هوش مصنوعی هم توسط مجرمان سایبری و هم توسط متخصصان امنیت سایبری استفاده می شود. از یک طرف، هوش مصنوعی می تواند برای خودکارسازی حملات و پیچیده تر کردن آنها استفاده شود. از سوی دیگر، هوش مصنوعی می تواند برای شناسایی و جلوگیری از حملات نیز استفاده شود. طبق گزارش Capgemini، 61 درصد از سازمان ها از هوش مصنوعی برای افزایش قابلیت های امنیت سایبری خود استفاده می کنند. با این حال، تنها 29 درصد از پاسخ دهندگان گزارش دادند که به توانایی خود در تشخیص حملات مبتنی بر هوش مصنوعی اطمینان دارند.
کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMB) به طور فزاینده ای مورد هدف قرار می گیرند.
در حالی که سازمانهای بزرگ در طول تاریخ هدف اصلی حملات سایبری بودهاند، SMBها در حال تبدیل شدن به یک هدف محبوب هستند. بر اساس گزارش موسسه Ponemon، 28 درصد از SMB ها در سال 2021 با نقض داده مواجه شدند، از 20 درصد در سال 2020. علاوه بر این، هزینه نقض داده برای SMB ها در سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
خطای انسانی یکی از دلایل اصلی نقض اطلاعات است.
با وجود پیشرفتها در فناوری و اقدامات امنیت سایبری، خطای انسانی یکی از دلایل اصلی نقض اطلاعات است. بر اساس گزارش IBM، خطای انسانی عامل 23 درصد از نقض اطلاعات در سال 2021 بوده است که آن را به دومین علت اصلی حملات مخرب تبدیل کرده است. نمونه های رایج خطای انسانی عبارتند از گذرواژه های ضعیف، سیستم های پیکربندی نادرست و کلاهبرداری های فیشینگ.
نتیجه
تهدیدات امنیت سایبری همچنان در حال تکامل و افزایش پیچیدگی است، و این موضوع را برای سازمانها مهمتر میکند که در رویکرد خود به امنیت سایبری آگاه و فعال بمانند. آمارهای ذکر شده در بالا نیاز به افزایش سرمایه گذاری در اقدامات امنیت سایبری، به ویژه در زمینه های باج افزار، تهدیدات داخلی، امنیت ابری و هوش مصنوعی را نشان می دهد. SMB ها همچنین باید از تهدید فزاینده ای که با آن مواجه هستند آگاه باشند و خطای انسانی همچنان یک چالش مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد. با آگاه شدن از این روندها و انجام اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از سیستم ها و داده های خود، سازمان ها می توانند خطرات را کاهش داده و از دارایی های خود در چشم انداز دائما در حال تغییر امنیت سایبری محافظت کنند.