ESA ماموریت JUICE را برای کشف قمرهای یخی مشتری راه اندازی می کند


ماموریت JUICE ESA قرار است روز پنجشنبه کاوشگری برای قمرهای یخی مشتری پرتاب کند.(عکس:ESA)
آژانس فضایی اروپا (ESA) اولین ماموریت برای یافتن حیات بیگانه در جهان های یخی سیاره مشتری روز جمعه با موفقیت پرواز کرد.
Jupiter ICy moons Explorer یا ماموریت JUICE پس از تأخیر یک روزه ناشی از تهدید رعد و برق در محل پرتاب، روز جمعه در ساعت 8:14 صبح به وقت شرقی (5:44 بعد از ظهر به وقت شرقی) از پایگاه فضایی اروپا در کورو، گویان فرانسه، بر فراز موشک آریان 5 پرتاب شد.
“برگشت برای ماموریت جسورانه بعدی بشر به منظومه شمسی بیرونی – #ESAJuice در عرشه @Ariane5 #VA260.” آن آبمیوه ماموریت در توییتر نوشت.
را فضاپیما یک سفر هشت ساله برای رسیدن به بزرگترین سیاره منظومه شمسی در سال 2031 خواهد بود.
اولیویه ویتاسه، دانشمند سیارهشناسی و عضو تیم JUICE هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «هدف اصلی این است که بفهمیم آیا در میان آن قمرهای یخی و اطراف سیارهای غولپیکر مانند مشتری، محیطهای قابل سکونت وجود دارد یا خیر.
Olivier Witasse، دانشمند سیارهشناسی ESA، میگوید: «سوال اصلی ما این است که آیا میتوانیم مکانهای قابل سکونت را در منظومه مشتری پیدا کنیم. یادگیری بیشتر درباره مشتری، اطلاعات بیشتری درباره #سیستم خورشیدی و سایر منظومهها به ما میدهد.
جویس مشاهدات دقیقی از مشتری و سه قمر بزرگ اقیانوسدار آن – گانیمد، کالیستو و اروپا – با مجموعهای از ابزارها انجام خواهد داد.
این مأموریت، این قمرها را هم به عنوان اجرام سیاره ای و هم به عنوان زیستگاه های احتمالی توصیف می کند، محیط پیچیده مشتری را در عمق کاوش می کند، و منظومه وسیع مشتری را به عنوان کهن الگوی غول های گازی در سراسر کیهان مطالعه می کند.
ویتاسه گفت: «ما مشتری و قمرهای یخی آن را که اروپا، گانیمد و کالیستو هستند، با تمرکز ویژه بر روی گانیمد، که یک شی منحصر به فرد در منظومه شمسی است، کاوش خواهیم کرد.
“این تنها قمر با میدان مغناطیسی و بزرگترین قمر در منظومه شمسی است. هدف اصلی این است که بفهمیم آیا در میان آن قمرهای یخی و اطراف سیاره ای غول پیکر مانند مشتری، محیط های قابل سکونت وجود دارد یا خیر.”
JUICE همچنین پروازهای زهره، زمین و ماه را برای افزایش سرعت و تنظیم مسیر آن انجام خواهد داد. اما برای انجام این کار، آن اجرام آسمانی باید به درستی در یک راستا قرار گیرند، که تنها دو بار در سال، در آوریل و دوباره در پایان تابستان اتفاق می افتد.
طبق گزارش ESA، ماموریت JUICE حدود 1.7 میلیارد دلار هزینه داشت و محصول همکاری “جهانی” بین 23 کشور، 18 موسسه دانشگاهی و 83 شرکت خصوصی است.
فیس بوکتوییترلینکدین